Скочи на садржај

040: Trio događaja: dug, kratak i tužan

Dug je bio Google, kratak OpenAI, a tužan Apple.

Google je skoro dva duga sata uvoda u I/O u potpunosti posvetio veštačkoj inteligenciji. Mnogo stvari moglo je ostati nepomenuto, neke su pak bile zanimljive, ali je ipak i ovo jedan od događaja čije je gledanje bolje prepustiti nekome poput nas.

OpenAI je sličnu priču spakovao u prihvatljivih 25 minuta, dobili smo emotivni GPT-4o i novu aplikaciju za Mac. Apple je koji dan pre toga predstavio nove iPade, ali je sa događaja posvećenog njima, glavni utisak ostavio novi čip.

Da sa jubilarnim četrdesetim Sutra ne prođemo kao Google, od ostalih vesti između epizoda dotakli smo se TikToka, novih Snapdragona koji bi da prete Appleovom silicijumu, te reklama u Windowsovom start meniju. Hvala na slušanju!

Pratite Sutra:
RSS | Apple Podcasts | Google Podcasts | PocketCasts | Spotify | Deezer

Autori:
Aleksandar MiladinovićMastodon | Twitter
Ivan JelićMastodon

Zvuk: Dragan Mitrović Woo

Logo: Milan Drča aka Munch

New York City – No Vocals (Boom-Bap Hip-Hop Vlog Urban Nyc Podcast Intro) Music by Pond5

2 мишљења на „040: Trio događaja: dug, kratak i tužan“

  1. Ajde :). Da im Srbi sada kazu, jer Srbi sve znaDU. Jos ako su fanovi Samsung-a ili Xaomi-ja onda je od njih svet nastao. Hejteri ce mrzeti, dok sve druge kompanije se utrkuju da postanu i priblizno ono sto je Apple. Briga ih, dominantni su na trzistu i mogu sa dobrim marketingom i sve, a pre svega se ekosistemom kome trenutno nista nije ni blizu. Naravno, MacOS je MacOS ;). Ali Srbi sve znaDU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *