Скочи на садржај

041: Slušajte nas, ne gledajte njih

Glavna tema ovog puta je Microsoft i novi pokušaj da Windows laptopovi budu kul.

Zamislite laptop kome baterija traje dugo, ponekad je brži „čak“ i od M3 MacBook Aira, i koji prati i snima svaku vašu akciju ne bi li vam pomogao da se setite svega na šta ste u međuvremenu zaboravili. Ako vam se ideja dopada, onda je Copilot+PC, kako god to tumačili, prava stvar za vas.

Microsoft je na krilima novih Surface Laptopa i Proa produbio partnerstvo koje bi Windows konačno trebalo da učini istinski hardverski multiplatformskim okruženjem. Qualcomm Snapdragon X Plus (ne Pro) i Elite otvaraju nova vrata ne samo ka ARM-u kao do sada nerešivoj enigmi za Windows, već i veštačkoj inteligenciji na uređaju koja sada, na primer, može da obradi snimke ekrana koje Windows pravi i kaže vam šta se i kada zbilo, odnosno pomogne vam da nađete to što ste zaboravili.

Sve to su obećanja, a za ispunjenja ćemo ipak morati još malo da sačekamo. OpenAI raspustio je odbor za odgovorno bavljenje „super“ veštačkom inteligencijom, dogovori za licenciranje sadržaja između pomenutog i velikih medijskih kuća „pljušte“ na sve strane, a na opšte oduševljenje jednocifrenog broja domaćih ljubitelja, Framework ima nove komponente.

Hvala na slušanju!

Pratite Sutra:
RSS | Apple Podcasts | Google Podcasts | PocketCasts | Spotify | Deezer

Autori:
Aleksandar MiladinovićMastodon | Twitter
Ivan JelićMastodon

Zvuk: Dragan Mitrović Woo

Logo: Milan Drča aka Munch

New York City – No Vocals (Boom-Bap Hip-Hop Vlog Urban Nyc Podcast Intro) Music by Pond5

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *