Скочи на садржај

023: Appleova realnost (WWDC 2023)

Sat i dvadeset i jedan minut trebalo je Appleu da pređe na stvar. Mnoštvo hardverskih i softverskih detalja bilo je javna uvertira u novo polje Appleovog interesovanja – proširenu realnost.

Da Apple VisionPro „magija“ ne preuzme potpuni primat, valja pomenuti pre svega novi MacBook Air od 15 inča koji zaokružuje Appleovu ponudu laptopova „za narod“. Osvežen je i Mac Studio, a migracija na Apple silicon formalno je završena Mac Proom koji je ništa drugo do veći Mac Studio u koji možete da ubacite PCI kartice. Softversku stranu priče držale su nove verzije svih Appleovih operativnih sistema, koje, nadamo se, uz mnoštvo sitnica donose i mnoštvo pregaženih bagova.

Ovogodišnji „one more thing“ je Appleov ulaz u polje proširene realnost uređajem koji košta skoro tri i po hiljade dolara i obećava puno. Stiže „rano“ sledeće godine, a do tada bavimo onim što bi on mogao biti.

Hvala na slušanju!

Pratite Sutra:
RSS | Apple Podcasts | Google Podcasts | PocketCasts | Spotify | Deezer

Autori:
Aleksandar MiladinovićMastodon | Twitter
Ivan JelićMastodon

Zvuk: Dragan Mitrović Woo

Logo: Milan Drča aka Munch

New York City – No Vocals (Boom-Bap Hip-Hop Vlog Urban Nyc Podcast Intro) Music by Pond5

2 мишљења на „023: Appleova realnost (WWDC 2023)“

  1. Da li je moguce da ljudi koji su IT su puni sujete u vezi Twittera, ko malo dete e sad je Mask preuzeo Twitter neću, stvarno nema smisla , od Vas očekujem progres normalnost sveobuhivatnost nikako blokade itd . Momci budite divni kao što jeste i nemojte nas uskracivati za informacije zbog sujete

  2. Aleksandre, hvala na komentaru 🙂 Twitterom se bavimo u epizodama koliko cenimo da ima smisla i da bi trebalo, odnosno ima li javnog interesa da se o tome priča ili ne. Što se mene lično tiče, prestao sam da ga koristim, kako zbog toga što ne želim da budem deo cirkusa (da ne kažem rijalitija) u koji se taj servis pretvorio, kako i zbog toga što mislim da je ovo dobra prilika za otklon od vlasničkih, zatvorenih i cetralizovanih društvenih mreža. E sad, nadam se da Twitter nije jedini način za informisanje u vezi sa podcastom, ako jeste, sry, nisam to predvideo. Najtopliji savet je bilo koja podcast aplikacija ili servis, pošto svi oni automatski povlače nove epizode. Razmisliću o tome da napravimo Sutra Twitter nalog koji bi se koristio za objave, automatski iz WordPressa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *